måndag, oktober 29, 2012

Burning For Revenge

Den femte boken i John Marsdens Tomorrow-serie heter Burning For Revenge och i den utför Ellie och hennes vänner en lyckad attack på flygplatsen i Wirrawee och måste fly från området. De beger sig till Ellies mormors hus i den i stort sett sönderbombade staden Stratton, men det visar sig snart att de inte är alldeles ensamma där.

I början tyckte jag att den här boken var lite långtråkig. Det var lite för mycket action och den kändes inte alltid helt realistisk. Det hände inte heller så mycket i mitten av boken, men händelserna i Stratton gör ändå att man blir nyfiken på de överlevande som finns där. Slutet är dock riktigt bra.

Det som gör boken intressant är egentligen, precis som med de förra, karaktärernas utveckling. I den här boken håller de sig ganska mycket för sig själva och man får se en mörk sida av Lee som inte märkts så mycket tidigare. Kevin bryter ihop och blir en börda i deras attack mot flygplatsen, men de övriga tar hand om honom. Ellie och Homer blir nästan apatiska, medan Fi i stort sett förblir densamma.

Det är samma uppläsare, Susan Doherty, på den här som på de övriga och även här gör hon ett bra jobb.

Inga kommentarer: