lördag, oktober 20, 2012

The Third Day, The Frost

Third Day, The Frost är den tredje boken i John Marsdens Tomorrow-serie. I den här boken befinner sig ungdomarna återigen i Hell, men trots att de har olika känslomässiga problem av vad de gjort börjar de känna sig rastlösa. De bestämmer sig för att bege sig till Cobbler's Bay för att se om de kan göra någon skada för fienden. Det blir ett farofyllt uppdrag och Ellie visar återigen prov på sin viljestyrka, men denna gång lyckas de inte riktigt lika bra med att komma undan efter sitt terroristdåd.

Detta är kanske den mest spännande romanen hittills och det känns som att den är mer strukturerad än de tidigare. Det är spännande att läsa (eller i mitt fall, höra, eftersom jag lyssnade på den) om deras planer och genomförandet, fast kanske mest spännande om flykten efteråt. Det är också kul att återse en gammal bekant. Det är väldigt intressant att se hur de olika karaktärerna förändras med tiden, samtidigt som de också har kvar grunden i sin personlighet.

Det är samma uppläsare i den här boken som de övriga och jag tycker fortfarande att hon är väldigt bra. Jag gillar hennes australiensiska dialekt och hon läser med inlevelse (som i och för sig känns lite barnslig ibland, men det är ju en ungdomsroman).

Inga kommentarer: