söndag, juli 01, 2012

39årskrisen

39årskrisen av Jane Green är en chic lit roman som handlar om några personer som var vänner när de var unga men av olika anledningar har glidit ifrån varandra. Endast en av dem, Tom, har hållit kontakten med dem alla. När han dör träffas de andra och upptäcker att vänskapsbanden är lika starka nu som förr och Toms död får dem alla att börja tänka och omvärdera sina liv.

Jag har tidigare läst ett par romaner av Jane Green och de har varit helt okej. Inte bra, men inte heller dåliga. Denna roman var också ganska medelmåttig, fast är nog en av de bästa jag läst av henne. Detta eftersom det viktiga i den är vänskapsrelationen och inte kärleksrelationen, vilket gör den lite intressantare.

Karaktärerna är lagom stereotypiska, handlingen lagom förutsägbar och språket är enkelt och lättläst. Dock tycker jag att slutet kunde ha varit bättre. Den slutar förstås lyckligt för alla, men slutet känns väldigt hastigt och inte som ett riktigt avslut. Det känns nästan som om författaren tröttnade och i all hast knåpade ihop ett sista kapitel där hon kortfattat förklarar vad som hände alla.

Den här romanen var helt okej som sommarläsning och jag tror att den också skulle göra sig bra som film.

Inga kommentarer: