söndag, juli 22, 2012

Vickis vintagebutik

Jag har nu läst Vickis vintagebutik av Isabel Wolff. Det är en chic lit-roman som handlar om Vicki som just har öppnat en egen butik där hon säljer vintagekläder. Hon har en del känslomässigt bagage efter att hennes bästa väninna dött och hon just brutit upp från ett seriöst förhållande. Men butiken går bra och hon får kontakt med Mrs Bell, som berättar en historia om sitt förflutna, vilket skapar ett särskilt band mellan dem.

Detta var naturligtvis en enkel, lättläst och förutsägbar roman, precis som chic lit ska vara. Dock tillhör detta inte en av de bättre i genren. Karaktärerna var stereotypa och det var svårt att verkligen engagera sig i dem.

Jag tyckte också att det var tråkigt och ointressant med all information om de gamla kläderna och deras designers. Det förde absolut inte handlingen framåt och mode, inte ens gammalt sådant, intresserar mig helt enkelt inte. Jag tyckte också att det var lite för lite romantik, eller snarare för mycket romantik med den person som så uppenbart är fel och för lite med den person som så uppenbart är rätt.

Denna roman påminde också väldigt mycket om En liten hattaffär på hörnet av Marita Conlon McKenna, utan att riktigt nå upp till samma nivå. På det stora hela var detta en medelmåttig roman som gav en stunds underhållning, men som snabbt kommer att falla i glömska.

Inga kommentarer: