tisdag, augusti 05, 2008

Delat byte

Man behöver inte vara ett geni för att förstå att Delat byte är en bok i serien om prisjägaren Stephanie Plum av Janet Evanovich. Närmare bestämt nummer fem i ordningen. Jag har inte tidigare skrivit om titlarna, men jag tycker verkigen att titlarna är urfåniga. Alla böcker i serien heter nämligen något med "byte", vilket gör det väldigt svårt att hålla isär de olika böckerna. Så skulle det kanske inte ha varit om titlarna på något vis hade speglat handlingeni romanen, men det gör den inte. Det verkar inte heller som att titlen är särskilt viktig, eftersom den på de nyare pocketupplagorna knappt ens syns. De engelska titlarna säger i och för sig inte heller särskilt mycket om handlingen, men avslöjar i alla fall ordningsföljden på dem (One For the Money, Two For the Dough, Three to Get Deadly, Four to Score och High Five).

Den här gången är det inte mycket som händer på prisjägarfronten, så Stephanie tar på sig uppdraget att hitta en släkting som är försvunnen. Farbror Fred är en snåljåp som inte egentligen saknar, men familjeäran kräver ändå att Stephanie ska hålla ögonen öppna. Det visar sig att omständigheterna kring farbror Freds försvinnande inte är helt enkla. På kärleksfronten är Stephanie förvirrad. Hon är fortfarande attraherad av polisen Joe Morelli, men finner sig även attraherad av prisjägarnas mästare Ranger.

Stilen i den här boken är lika ytlig och raljerande och den är lika lättläst som de övriga böckerna i serien: Lovligt byte, Jagat byte, Nedlagt byte och Fångat byte.

Inga kommentarer: