fredag, augusti 08, 2008

Farligt byte

Farligt byte är den sjunde boken i serien om prisjägaren Stephanie Plum av Janet Evanovich. Stephanies har för vana att misslyckas med att fånga de mest lättfångade skurkar och klampa rakt in i mord som hon sedan tvingas lösa. Så blir det också när hon får i uppdrag att hämta in Eddie DeChooch, en över 70 år gammal, alkoholiserad, impotent och i princip både döv och blind. Gång efter gång lyckas han komma undan, men Stephanie jagar oförtrutet vidare. Speciellt när hennes mormor blir kidnappad och hennes "vänner" Dougie och Mångubben försvinner spårlöst.

Stephanies kärleksliv är fortfarande krångligt. Joe Morelli är oemotståndlig och bra i sängen, men hon är inte helt säker på att hon vill gifta sig med honom. Men deras familjer är eld och lågor över bröllopet och bokar både festlokal och klänning innan hon vet ordet av. Samtidigt är hon väldigt attraherad av den mystiske och sexige Ranger, vars planer för henne definitivt har med sex att göra.

Böckerna i serien om Stephanie Plum är fristående, men de två senaste böckerna har känts lite mindre fristående än de tidigare, eftersom händelser i den tidigare boken får sin förklaring i den andra och samma personer, som Dougie och Mångubbben återkommer. Fast jag tycker nog inte egentligen att böckerna är helt fristående. Visserligen löser hon ett fall i varje bok, vilket väl är det som gör att de räknas som fristående, men på det personliga planet så har ju böckerna en inbördes ordning. Det går förstås att läsa dem i oordning ändå, men jag är i alla fall glad att jag läst dem i rätt ordning.

Inga kommentarer: