tisdag, juli 03, 2007

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Nu har turen kommit till den andra boken av Harry Potter-böckerna av J K Rowlings, nämligen Harry Potter and the Chamber of Secrets. Harry Potter är nu ett år äldre och tillbaka på Hogwarts efter sommarlovet. Men någon försöker hindra honom från att åka dit och det verkar som om det finns skäl för det eftersom oväntade faror lurar på skolan. Det ryktas om att Hemligheternas kammare, där ett otäckt monster finns, har öppnats igen. Förra gången det hände dog en flicka på skolan.

Enligt min mening så är detta den sämsta av Harry Potter-böckerna. Det betyder inte att den är dålig, men den håller inte riktigt samma klass om de andra. Den är visserligen spännande, men jag blir inte riktigt lika engagerad i den som jag blir i de andra. Detsamma gäller för filmen med samma namn; det är helt klart den sämsta av de hitintills fyra filmerna

Men den är naturligtvis läsvärd och eftersom det är en serie av böcker kan man förstås inte hoppa över den. Precis som de andra Harry Potter-böckerna gör den sig bäst på engelska. Jag läste den först på svenska och då var den bra mycket sämre än vad den är på engelska.

Inga kommentarer: