söndag, september 16, 2012

Mockingjay

Den tredje delen i The Hunger Games-trilogin av Suzanne Collins heter Mockingjay och i denna roman har Katniss blivit rebellernas symbol för upproret mot The Capitol och hon blir också mer inblandad i striderna än vad som egentligen var planen.

Det var naturligtvis ganska förutsägbart hur denna roman skulle sluta, men vägen dit var inte förutsägbar och bitvis var den spännande och bitvis lite långtråkig (jag är inte så förtjust i krigsactionscener). Katniss fortsätter dock att utvecklas som person och blir mer och mer sympatisk, jämfört med den ganska själviska flickan i den första romanen.

Jag uppskattar också att författaren gör händelserna realistiska, t ex att det händer viktiga saker när Katniss inte är närvarande och att en del personer som är viktiga i Katniss liv dör. Självklart uppskattar jag också att romanen, trots att den utspelar sig i en dystopisk framtid, faktiskt också säger en hel del om det samhälle vi lever i idag.

Jag tycker inte att den här romanen är lika bra som de två första delarna, The Hunger Games och Catching fire, men den är trots det mycket bra och definitivt läsvärd (har man läst de två tidigare så är det ju nästan ett måste att läsa även den tredje delen). Och denna serie är mycket väl värd att läsa!

Inga kommentarer: