torsdag, april 17, 2014

Lyckostigen

Lyckostigen av Anna Fredriksson handlar om Johanna, Calle och Fanny. Johanna och Kalle var en gång i tiden gifta och bodde på Lyckostigen i en liten landsortshåla. De har två tonårsdöttrar, Agnes och Sara, som bara spenderar någon helg då och då med sin far. Calle stavar numera sitt namn med C, bor i Stockholm tillsammans med Fanny, som blir mer och mer osäker på om hon och Calle verkligen har en framtid ihop. Johanna har det tungt ekonomiskt, men när hon plötsligt vinner 20 miljoner på Lotto köper hon en vindsvåning i samma hus som Calle och Fanny bor i.  Det gör att de alla tvingas att se på sig själva och på varandra med nya ögon.

Detta var en enkel och lättläst feel good-roman utan några större överraskningar. Karaktärerna var lätta att identifiera sig med och kändes ganska trovärdiga. Boken var indelad i tre lika stora delar där först Johanna, sedan Calle och sist Fanny är huvudperson samt ett kort fjärde del där de alla tre har huvudrollen. Att dela upp boken så påverkar inte handlingen, som hela tiden drivs framåt oberoende av vem som är huvudperson.

Jag tyckte inte att den här romanen var jättebra, men den var helt okej och jag kan absolut tänka mig att läsa fler böcker av Anna Fredriksson i framtiden.

Inga kommentarer: