lördag, april 12, 2014

Kärlek på skotska

Kärlek på skotska av Alexander McCall Smith är den tredje boken om livet på Scotland Street 44. Nu handlar den i och för sig inte bara om livet på Scotland Street, eftersom Pat har flyttat därifrån och delar lägenhet med några andra studenter på en annan gata. Och Domenica har lånat ut sin lägenhet medan hon bedriver antropologiskt fältarbete för att studera pirater i Malackasundet.

Pat blir uppvaktad av en snygg student vid namn Wolf och finner slutligen kärleken. Lille sexårige Bertie fortsätter sin kamp för att hans mamma ska behandla honom som ett vanligt barn, vilket är svårt när hon får för sig att han ska börja spela vid Edinburgh Teenage Orchestra. Kaféägaren Big Lou har problem med sin f d kärlek som dykt upp igen och som utnyttjar henne, men hon får oväntad hjälp av Berties pappa Stuart och de män från Glasgow som hjälpte honom när han tappat bort bilen (som för övrigt försvinner igen i denna bok).

Livet går alltså vidare på Scotland Street och det är lika lättläst och underhållande som vanligt. Visserligen är det lite olika intressant beroende på vem det handlar om, men det är ändå en läsvärd och underhållande bok. Själv tycker jag att det är mest intressant att läsa om Pat, för att hon är den jag mest kan identifiera mig med, och om Bertie, för att jag tycker så synd om den lille pojken.

Inga kommentarer: