fredag, september 15, 2006

Systrar i jeans: Tredje sommaren

Systrar i jeans: Tredje sommaren är naturligtvis den tredje boken i Ann Brashares serie om de fyra vännerna Carmen, Bridget, Lena och Tibby och deras magiska, flygande jeans. Detta är "systrarnas" sista sommar tillsammans före college och just nu, när de är på väg att bli vuxna, behöver de jeansen som bäst.

Tibby känner ångest inför att bli vuxen och vågar inte satsa på kärleken, eftersom det skrämmer henne. Lena funderar på om hon ska satsa på sina konststudier, trots att hennes familj inte stöder henne i det. Carmen behöver all styrka hon kan få för att orka vara sällskapsdam till Lenas besvärliga farmor och hon mår dåligt över att hon låtsas vara någon hon inte är inför någon hon tycker mycket om. Bridget åker på fotbollsläger och när hon får höra vem som också ska vara ledare på lägret blir hon extra glad över att ha jeansen...

Också denna bok i serien var lättläst och underhållande. Jag tycker att detta är den bästa boken hittills eftersom denna går mer på djupet i flickornas tankar och känslor, även om den förstås ändå är ganska ytlig. Hittills är detta den sista boken i serien, men jag hoppas att det kommer åtminstone en till. Jag tror i och för sig att så är fallet, eftersom det första kapitlet i varje bok berättas av en av tjejerna och det finns ju fyra tjejer. Jag kommer i alla fall med ganska stor sannolikhet att läsa den fjärde boken också om/när den kommer.

Inga kommentarer: