fredag, april 22, 2011

Little face

Little face av Sophie Hannah handlar om Alice Fancourt, som efter sin första tur utanför huset sedan den två veckor gamla dotterns födelse kommer hem och finner att den lilla flickan i barnkammaren inte är hennes dotter. Hennes man envisas med att det är deras dotter och anser att hon är antingen är psykiskt sjuk eller så ljuger hon. Polisen blir inkopplad och Simon Waterhouse blir mycket förtjust, närmast förälskad, i Alice.

Jag köpte den här boken för att den i stort sett var den enda engelska bok de hade på bokrean, men jag tyckte också att den lät ganska spännande på baksidestexten. Det var den dock inte. Först och främst var karaktärerna i boken otroligt stereotypa och intetsägande. Att jag inte gillade den aggressiva äkta mannen eller den manipulerande svärmodern var väl kanske meningen, men jag hade inga sympatier för huvudpersonen heller. Hon kändes mest bara korkad och hysterisk. Inte ens poliserna som ska lösa fallet känns speciellt trovärdiga eller sympatiska.

Boken alternerar mellan Alice synvinkel och polisen Simons och det gör den ibland jobbig att läsa. Inte för att det är svårt att hålla isär de två perspektiven, men för att det blir den del upprepningar. Den här romanen var helt enkelt bara tråkig, trots författarens försök till twist på slutet.

Inga kommentarer: